Le cabinet Célès devient Walk, visitez notre site walk.law
 • nl
 • - fr
 • Outils personnels
  Vous êtes ici : Accueil Advocaten Sophie Wintgens

  Sophie Wintgens


  Sophie Wintgens
   
       
  Email  :  sophie.wintgens@celes.be
       
  Langues  :  Allemand - Anglais - Français - Néérlandais
       
       
     
  Parcours  : 

  Sophie Wintgens werd geboren op 15 november 1971. Zij studeerde in 1994 af aan de UCL als licenciate in de rechten. Zij studeerde haar laatste licentiejaar in Göttingen (Duitsland) in het kader van het Erasmus-programma en behaalde in 1995 een bijzondere licentie internationaal en europees recht aan de Universiteit van Leiden (Nederland).

  Zij ving haar beroepscarrière aan op een internationale vereniging, waarna zij zich in 1997 inschreef aan de Balie van Brussel. Zij werd laureate van de pleitwedstrijd Janson in 1999. In juli 1999 werd zij verkozen tot commissaris van de 'Conférence du Jeune Barreau de Bruxelles', alwaar zij verantwoordelijk zal zijn voor de wetenschappelijke activiteiten tot het verstrijken van haar mandaat in 2001.

  Sinds 2007, is zij eveneens docent aan het EPHEC, waar zij het arbeidsrecht doceert.

  Haar voorkeurmateries behelzen het sociaal recht en zijn, inzonderheid, het individueel en collectief arbeidsrecht, waaronder herstructureringen, en het sociale zekerheidsrecht.

  In 2011, kreeg zij de titel van specialiste sociaal recht vanwege de Raad van de Orde der franstalige Balie van Brussel en in 2012 werd zij erkend als bemiddelaar in sociale zaken.

  Actions sur le document